Zoek op leeftijd

Zoek op boekenbeest

Een mens is genoeg

Els Beerten
Em Querido's Uitgeverij Kinderboek
Toevoegen aan iWish
Email Print

Samenvatting

In een muzikaal gezin in Limburg gaat het na de plotse dood van de vader helemaal mis. Het jonge meisje Juliette en haar broer Louis proberen tegen de verdoken tirannie van hun moeder op te boksen. Als alles ontspoort, besluiten ze elders een nieuw leven te beginnen. In Een mens is genoeg hebben de hoofdrolspelers bitter weinig vat op hun eigen leven. Omstandigheden maken of kraken hun dromen. Maar vriendschap vermag veel. Een waardige opvolger van Allemaal willen we de hemel. De Gouden Lijst, Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer, Lavkiprijs , Nienke Van Hichtumprijs, Boekenleeuw, Cultuurprijs Vlaanderen, Els Beerten sleepte alle denkbare prijzen voor Allemaal willen we de hemel in de wacht en won er de harten van veel jong-volwassen en volwassen lezers mee.

Els Beerten

www.elsbeerten.com

Biografie

Toneelacademie in Maastricht aan. Het was daar dat een docent haar stimuleerde boeken te schrijven en les te geven en de opleiding niet te voltooien.
In 1987 verscheen Scènes, haar debuut over een meisje dat les volgt aan een toneelschool maar daar niet voldoende vooruitgang kan maken. Er volgden nog veertien kinder- en jongerenboeken. In het donker is het veilig uit 1998 verhaalt over twee jongens die een fantasiewereld opbouwen, verscholen in een kast, waar ze niet geconfronteerd worden met hun steeds ruziënde ouders. Het meermaals bekroonde Allemaal willen we de hemel uit 2008 verhaalt het leven en de keuzes van twee jongeren in en na de Tweede Wereldoorlog. De ene, Jef, kiest voor het verzet maar sleept een geheim met zich mee, de andere, Ward, voor het Vlaams Legioen.
Els Beerten is naast schrijfster ook lerares Engels, Nederlands en Expressie in het secundair onderwijs in Vlaanderen en doceert aan de schrijversacademie van Antwerpen creatief schrijven. Aanvullend gaf ze workshops creatief schrijven in Suriname en Zuid-Afrika.
Ze is gehuwd en heeft drie kinderen.

Bron: Wikipedia

Prijs:

  • € 9.99
Leefijd: 
12+
Leeftijdsgroep: 

Releasedatum 16/09/2014

243 pagina's

ISBN 978-90-4511-694-5

NUR 285