Zoek op leeftijd

Zoek op boekenbeest

Een mens is genoeg

Els Beerten
Em Querido's Uitgeverij Kinderboek
Toevoegen aan iWish
Email Print

Samenvatting

In een muzikaal gezin in Limburg gaat het na de plotse dood van de vader helemaal mis. Het jonge meisje Juliette en haar broer Louis proberen tegen de verdoken tirannie van hun moeder op te boksen. Als alles ontspoort, besluiten ze elders een nieuw leven te beginnen. In Een mens is genoeg hebben de hoofdrolspelers bitter weinig vat op hun eigen leven. Omstandigheden maken of kraken hun dromen. Maar vriendschap vermag veel. Een waardige opvolger van Allemaal willen we de hemel. De Gouden Lijst, Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer, Lavkiprijs , Nienke Van Hichtumprijs, Boekenleeuw, Cultuurprijs Vlaanderen, Els Beerten sleepte alle denkbare prijzen voor Allemaal willen we de hemel in de wacht en won er de harten van veel jong-volwassen en volwassen lezers mee.

Els Beerten

www.elsbeerten.com

Biografie

Els Beerten is schrijver van romans en leraar Nederlands, Engels en Creatief Schrijven. 
Tot nog toe publiceerde ze zestien boeken, waaronder ‘Lopen voor je leven,’ (Querido 2003) ‘Allemaal willen we de hemel’ (Querido, 2008) en ‘Eén mens is genoeg’ (Querido, 2014). 
Haar werk werd meermaals bekroond. Zo ontving ze voor ‘Lopen voor je leven’ de Kinder- en Jeugdliteratuurprijs Vlaanderen, de Kleine Cervantes en de Gouden Zoen; ‘Allemaal willen we de hemel’ werd onder meer bekroond met de Boekenleeuw, de Gouden Uil Prijs van de Jonge lezer, De Nienke Van Hichtumprijs, de LodLavkiprijs, en de Cultuurprijs Vlaanderen. Voor ‘Eén mens is genoeg’, ontving ze de Boekenleeuw publieksprijs.

Prijs:

  • € 9.99
Leefijd: 
12+
Leeftijdsgroep: 

Releasedatum 16/09/2014

243 pagina's

ISBN 978-90-4511-694-5

NUR 285