Zoek op leeftijd

Zoek op boekenbeest

Het woeste boek van wolf en hond

Sylvia Vanden Heede
Marije Tolman
Uitgeverij Lannoo
Toevoegen aan iWish
Email Print

Samenvatting

Drie boeken van Wolf en Hond in één bundel Een dik en groot boek met Wolf en Hond, Wolf, Hond en Kat en Hond bijt Wolf Wolf is wild. Hond is tam. Wolf woont in het bos op de berg. Hond heeft een baas en een mand. Wolf is iets van plan. Hond weet van niets. Als dat maar goed gaat!

Sylvia Vanden Heede

Biografie

Sylvia Vanden Heede (Zwevegem, 25 augustus 1961) is een Vlaams kinderboekenschrijfster.Sylvia Vanden Heede groeide op in een groot West-Vlaams gezin. Na drie jaar moderne humaniora in Zwevegem en drie jaar sierkunsten in Brugge, studeerde ze godsdienstwetenschappen in Heverlee. Na haar studies verhuisde ze terug naar West-Vlaanderen, waar ze met haar gezin in Brugge woont.

Haar eerste boek, De spiegelplas stuurde ze in 1985 in voor de Jacob van Maerlant-debutantenprijs. Het boek eindigde als derde en werd twee jaar later gepubliceerd. Sindsdien bleef ze schrijven. Bekendheid verwierf ze vooral met haar veelbekroonde boeken over Vos en Haas, waarbij ze samenwerkt met de bekende Nederlandse illustrator Thé Tjong-Khing. Behalve voor beginnende lezers schrijft ze ook voor tieners en adolescenten. De meeste van haar boeken werden uitgegeven door Lannoo.
In de meeste boeken van Sylvia Vanden Heede spelen dieren de hoofdrol of een belangrijke rol. Ze kruipt heel erg in de huid van die dieren. Aan de ene kant praten en doen en voelen ze net zoals mensen, maar aan de andere kant zijn ze toch ook heel erg een dier. Hoe die dieren zijn laat ze van binnenuit zien. Ze neemt een standpunt in voor de dieren en tegen de mensen die hen slecht behandelen. Het verlangen naar vrijheid speelt in de boeken over dieren een belangrijke rol, maar ook in haar andere boeken. In de boeken voor oudere kinderen komt vaak een andere wereld voor. Ze schreef ook historische verhalen, een gebedenboek voor kinderen en teksten voor prentenboeken. 

Bron: Wikipedia. 

Marije Tolman

Biografie

Marije Tolman volgde een kunstopleiding in Den Haag en Schotland. Daarna werkte ze in Italië als vormgever. Marije illustreerde onder meer boeken van Carli Biessels en de populaire reeks Mejuffrouw Muis van Erik van Os en Elle van Lieshout, waarvoor ze bekroond werd met een Vlag en Wimpel.

Prijs:

  • € 19.99
Leefijd: 
7 tot 9 jaar
Leeftijdsgroep: 

Releasedatum 14/05/2013

342 pagina's

ISBN 978-94-0140-930-8

NUR 281