Zoek op leeftijd

Zoek op boekenbeest

Het meisje met de zwavelstokjes

Jan Coeck
Margot De Ley
Stefaan Vermeulen
EUPRINT BVBA
Toevoegen aan iWish
Email Print

Samenvatting

Op 30 november verscheen bij Euprint het prachtige prentenboek Het meisje met de zwavelstokjes. Margot De Ley herwerkte de tekst en in opdracht van kinderkoor Scaletta schreef Jan Coeck liedjes en muziek voor het mooie verhaal van “Het meisje met de zwavelstokjes”. Na de uitvoering in december 2011 dook het kinderkoor de studio in voor de opname van dit project en zette Stefaan Vermeulen zich achter de tekentafel om het hele verhaal om te zetten in prachtige tekeningen. Het resultaat mag er zijn: een prentenboek (21x21 cm) met harde kaft en 50 pagina’s lees-, kijk- en zingplezier. Mét de volledige teksten van de liedjes en de noten en akkoorden en natuurlijk de CD, zodat u thuis of in de klas kan meezingen en spelen.

Jan Coeck

www.coeckjan.be

Biografie

Jan Coeck is een bekende Vlaamse muziekpedagoog en sinds 1973 docent aan het Lemmensinstituut. Ook is hij componist van schoolmuziek en werken voor koor en/of instrumentale ensembles. Hij studeerde aan het Lemmensinstituut onder andere bij Jos Wuytack en Paul Schollaert. Sinds enkele jaren worden sommige vocale composities van Jan Coeck geïnspireerd door Spaanse poëzie, wat hem diverse onderscheidingen in het buitenland opleverde. Hij doceert als gastdocent aan muziekhogescholen en muziekcentra in Spanje. Het oeuvre van Jan Coeck omvat vooral vocale muziek voor kinderen. Hij schreef onder meer enkele musicals en is auteur van verschillende liedbundels.

Margot De Ley

Biografie

Margot De Ley (°1988) komt uit een muzikale familie. Ze is pianiste, ze zingt en ze houdt van mooie melodieën. Maar evenzeer is zij gepassioneerd door schone woorden. Ze richtte op een mooie dag compagnie Brulschaap op. Een theatercollectief dat (muziek)theatervoorstellingen maakt waarin de fantasie hoogtij voert. ‘Het liefst van al wil ik toch een vogel zijn’ is de eerste voorstelling die zij voor Brulschaap heeft geschreven.
Sinds 2006 is Margot zangeres bij Scala and the Kolacny Brothers en op vraag van Scaletta heeft zij met plezier het verhaal van het meisje met de zwavelstokjes herwerkt. Ze deed dit in haar eigen stijl, die bruist van kinderlijke verwondering en de schoonheid van alledag, met een strikje van poëzie.

Stefaan Vermeulen

www.stefaanvermeulen.be

Biografie

Stefaan Vermeulen werkt sinds 2000 als zelfstandig redacteur. Hij begon zijn carrière als jeugdwerker en stapte in 1985 als begeleider mee naar Santiago de Compostela. Later werkte hij als stafmedewerker Sociale Economie bij Vitamine W met laaggeschoolden en langdurig werklozen. Tussendoor ging hij ook twee jaar te voet op wereldreis.

Lees een fragment

Prijs:

  • € 23.95
Leefijd: 
7-9
Leeftijdsgroep: 

Releasedatum 01/11/2012

44 pagina's

ISBN 978-90-7425-322-2

NUR 277