Zoek op leeftijd

Zoek op boekenbeest

Brooddoos 1: Brooddoos

Dimitri Leue
Tom Schoonooghe
Minestrone
Toevoegen aan iWish
Email Print

Samenvatting

Een monoloog geschreven door Dimitri Leue.
Een verhaal over pesterij op school - een klein meisje wordt geplaagd dat ze 'een brooddoos' is, maar wordt gelukkig door P-M-D, drie vrijgevochten dakloze musketiers, gesteund. Zij leren haar te luisteren naar zichzelf en niet naar wat de buitenwereld haar opdringt.

Een monoloog gespeeld door Janne Desmet en doorspekt met broodbelegde muziek van Jon Birdsong, Arich Jespers en Kobe Proesmans

Première : zaterdag 25 september 2010 rondreizend doorheen Vlaanderen, naar Brussel en in Amsterdam. tem. zo. 14 november 2010 (zie voorlopige speellijst in bijlage)

Een leesverhaal voor kinderen, gebaseerd op de monoloog, geschreven door Dimitri Leue en geïllustreerd door Tom Schoonooghe.
96 pagina's waarvan 72 pagina's verhaal en tekeningen en 24 pagina's met de lievelingsrecepten van de figuranten uit het verhaal - leuke, speelse recepten voor kinderen.

Dimitri Leue

Biografie

Hij acteerde in verschillende Vlaamse televisieseries en films, zoals: Omelette à la flamande, De Vliegende Doos en de Liegende Doos, Lange nacht, Windkracht 10, Vergeten straat, Shades, Het Peulengaleis, De Rederijkers, 10 jaar leuven kort, Bedankt voor de zalm, Team Spirit, Team Spirit - de serie, Team Spirit 2 en Team Spirit - de serie 2.

Leue is ook lid van de theatergroep De Kakkewieten, samen met Pieter Embrechts en Tine Embrechts. Samen met zijn goede vriendin Tine Reymer heeft hij verschillende kindertheatervoorstellingen opgevoerd.

Leue is ook een schrijver: theater ('Het Kleine Sterven, Maura, Zee-majeur, Zee-Mineur, Azen, Sinds de komst van Sint San, In de naam van Sebastiaan, De Blinde koning, Kumari, Nonkel Eddy), televisie (Team Spirit - de serie), film (Team Spirit II) en boeken ('Lodewijk, de koningspinguïn', 'Even gelukkig', 'Zarah of de vogels komen terug uit het Zuiden').

Hij is geregeld te gast in Ketnet King Size, al dan niet naar aanleiding van Ketnet-programma's waaraan hij meewerkt. Samen met Pieter Embrechts en Kristoff Leue, zijn broer, maakte hij W@=D@, een crossmediaal (theater, televisie, magazine, website) project over andere culturen (India, Mali, Mexico en China). Leue is ook te horen in het Ketnet-programma Kika en Bob. Hij gaf vele nevenpersonages een stem. Op 8 december 2012 presenteerde hij Circus voor Dimmies, een reality-formule waarin hij vier basisopleidingen van circusartiesten doorloopt.

Dimitri Leue spreekt ook nagesynchroniseerde stemmen in films in.

Leue gaat rond als Don Kyoto in een one-manshow over het milieu. Met een bakfiets fietst hij doorheen Vlaanderen om mensen bewust te maken dat iedereen een invloed heeft op het milieu. In 2011 staat hij op de planken met de dubbelvoorstelling "DODO klein of ei zonder land" en "DODO groot of land zonder ei" in HETPALEIS.

Bron Wikipedia

Tom Schoonooghe

Biografie

Tom Schoonooghe studeerde in 1997 af als Meester in de Toegepaste Grafiek en Illustratie. Met zijn eerste prentenboek Houd de dief! won hij een Boekenpluim. Daarna volgden nog vele prentenboeken, en een kinderrubriek op Ketnet, waarin hij tekentips gaf.

Lees een fragment

Prijs:

  • € 12.50
Leefijd: 
7 tot 9 jaar
Leeftijdsgroep: 

Releasedatum 13/09/2010

17 pagina's

ISBN 978-94-9002-817-6

NUR 273