Zoek op leeftijd

Zoek op boekenbeest

Dina 7: Tranen van stroop en theater

Do Van Ranst
WPG Uitgevers Belgie NV
Toevoegen aan iWish
Email Print

Samenvatting

Dina is in rouw: na twee fantastische maanden is de zomer voorbij en is het tijd om weer naar school te gaan. Bovendien woont ze nu al een jaar in dit kleine dorpje en toch voelt ze zich nog steeds een buitenbeentje. De meeste van haar klasgenoten zijn nogal terughoudend en rustig en vinden Dina een echte 'showbol' die nogal theatraal doet. Maar dan krijgt ze de kans om het saaie schoolleven wat opwindender te maken. Haar nieuwe leerkracht mevrouw Stroop houdt wel van theater, misschien ziet zij het wel zitten om een theatergroep op te starten? Theater is Dina's grote passie en wanneer Mevrouw Stroop toestemt, is Dina in de wolken. Tot mevrouw Stroop ziek wordt op de dag van de aankondiging van het grote toneelproject. En het lijkt erop dat ze niet zal terugkomen...

Do Van Ranst

www.dovanranst.com

Biografie

Do Van Ranst werd geboren in Dendermonde maar woont al bijna zijn hele leven in Hamme.
Hij heeft twee stoere zoontjes: Marcel en Flor.
Naast kinder- en jeugdboeken schrijven doet hij ook nog iets met kleding bij een heel bekend en leuk modebedrijf.
Zijn grote passie is theater. Hij speelt, schrijft en regisseert toneel. Hij is druk in de weer bij KinderkunstVEEG! en OverstekendWild, twee kindertoneelgroepen in Hamme.
De grootste droom voor Do is zijn kinderen voor altijd gelukkig te zien. Uiteraard hoopt hij ook dat alle kinderen lezen. Dat mogen dan best wel zijn boeken zijn. (er is ook nog zoiets als de wereldvrede en verdraagzaamheid, maar dat lijkt soms allemaal zo veraf…)

Hij is van plan om nog heel wat boeken te schrijven. Liefst tot hij doodgaat. Zijn doel is honderd stuks want hij hoopt nog lang te leven.

Prijs:

  • € 15.95
Leefijd: 
10-12
Leeftijdsgroep: 

Releasedatum 02/05/2012

128 pagina's

ISBN 978-90-5908-447-6

NUR 283