Zoek op leeftijd

Zoek op boekenbeest

Feest!

Kristien Dieltiens
WPG Uitgevers Belgie NV
Toevoegen aan iWish
Email Print

Samenvatting

Ben je jarig?Wil je eens flink griezelen met Halloween?Staat de vakantie voor de deur?Of is de Sint weer in het land?Halloween, Valentijn, verjaardag, Pasen, vakantie, carnaval "De twee vrolijke poppen Nette en Korneelhebben hun feestneus altijd bij de hand.Voor elk feest in dit boek is er een leuk verhaal, een nieuw geschrevenkinderlied, een originele knutsel of een lekker recept.Verhalen: Kristien DieltiensKinderkoor Scaletta olv Krista Kolacny en Lokke DieltiensCompositie songs: Jan Coeck " Producer: Yannick De PauwMixing en mastering songs: Dries D "HondtPoppen: Patrick Maillard (theater FroeFroe)Projectleiding: Stijn Kolacny

Kristien Dieltiens

Biografie

Kristien Dieltiens werd geboren in Antwerpen in 1954. Ze groeide op in Edegem, als tweede in een gezin met zes kinderen. In haar jeugd verslond ze boeken. Op den duur had ze alle boeken van de bibliotheek twee keer gelezen. Ze volgde ook jarenlang teken- en schilderlessen aan de Academie van Kontich.

Kristien behaalde een lerarendiploma en stond vele jaren voor de klas. In 1982 verhuisde ze naar Beernem, bij Brugge. In 1997 verscheen haar debuut: De gouden bal. Aanleiding was de dood van een kind op haar school. 

Haar tweede boek, Olrac, won de eerste prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Kristiens boeken zijn vaak filmisch, zintuiglijk en gevoelig geschreven, met personages die psychologisch sterk uitgewerkt zijn.

Kristien combineerde het schrijven enkele jaren met een deeltijdse baan als zorgjuf en juf creatieve vakken. Sinds kort is ze full-time auteur. Haar historische roman Papinette is bekroond met de Literatuurprijs van de Provincie Antwerpen en stond o.m. op de shortlist van de Thea Beckmanprijs, de Boekenleeuw en de Kleine Cervantes.

Kristien leeft zich steeds heel diep in haar personages in. Voor het schrijven van Kelderkind trok ze naar Neurenberg en Ansbach waar ze de plaatsen bezocht die te maken hadden met het leven van Kaspar Hauser. Ook het werk van andere kunstenaars (muziek, schilderijen) is erg bepalend voor het creëren van de juiste sfeer die bij een verhaal hoort.

Van haar boeken zijn al negen vertalingen verschenen, o.m. in het Duits, Spaans, Braziliaans Portugees en Japans

Jan Coeck

www.coeckjan.be

Biografie

Jan Coeck is een bekende Vlaamse muziekpedagoog en sinds 1973 docent aan het Lemmensinstituut. Ook is hij componist van schoolmuziek en werken voor koor en/of instrumentale ensembles. Hij studeerde aan het Lemmensinstituut onder andere bij Jos Wuytack en Paul Schollaert. Sinds enkele jaren worden sommige vocale composities van Jan Coeck geïnspireerd door Spaanse poëzie, wat hem diverse onderscheidingen in het buitenland opleverde. Hij doceert als gastdocent aan muziekhogescholen en muziekcentra in Spanje. Het oeuvre van Jan Coeck omvat vooral vocale muziek voor kinderen. Hij schreef onder meer enkele musicals en is auteur van verschillende liedbundels.

Lees een fragment

Prijs:

  • € 16.99
Leefijd: 
4-6
Leeftijdsgroep: 

Releasedatum 28/02/2013

64 pagina's

ISBN 978-90-0225-062-0

NUR 275