Zoek op leeftijd

Zoek op boekenbeest

Muis & draak een ongewone vriendschap Ridder redder

Dirk Nielandt
Marjolein Pottie
Uitgeverij De Eenhoorn
Toevoegen aan iWish
Email Print

Samenvatting

Muis heeft een zwaard. Ze draagt een harnas. Ze is een ridder. Draak is haar beste vriendin. De bazige Muis stelt het geduld van haar vriendin geregeld op de proef. Ridder Muis en Draak gaan samen zwemmen. Ze gaan ook op vakantie. Op het strand horen ze iemand om hulp roepen. Prins verdrinkt in de zee. Wat een sukkel, vindt Muis. Als je niet kan zwemmen, dan ga je toch niet in de zee! Muis wil Prins niet redden... Een nieuw boek vol stoere en grappige verhalen voor eerste lezers. De prille lezers zijn dol op deze verhalen met kleurrijke illustraties van Marjolein Pottie.

Dirk Nielandt

www.dirknielandt.be

Biografie

Zowat het ergste wat een schrijver kan gebeuren, overkwam Dirk Nielandt een gelukkige jeugd. 

Hij begon zijn loopbaan als free-lance journalist en schreef voor o.a. Top-Magazine en Humo. Hij werkte als eindredacteur bij Mark Uytterhoeven, de start van een loopbaan als scenarist en programmamaker. Hij werkte nog met Ingeborg, Gerty, Herman van Molle, Chris van den Durpel, bedacht formats, draaide reportages en werd huisscenarist van Schuif Af, Sesamstraat en het Klokhuis. Aangemoedigd door zijn heldin Pipi Langkous schreef hij in 1995 een eerste kinderboek. Sindsdien volgden er nog veel andere. 

Marjolein Pottie

Biografie

Marjolein Pottie groeide op tussen de boeken. Na haar studie Functionele Grafiek begon ze te werken als vormgever bij een krant en probeerde daarnaast te illustreren. In 1995 verscheen Marjoleins eerste kinderboek, Traan, van een andere debutant: Dirk Nielandt. Met haar eerste prentenboek, Muu van Geert De Kockere, won ze de boekenpauw van 1997. Ondertussen heeft marjolein een 40-tal zelfgetekende boeken op het rek. Sinds ze twee dochters kreeg, werkt Marjolein thuis als illustrator. Haar jongste dochter, Luna was de inspiratiebron voor een reeks kartonboekjes. Marjolein probeert hierin een nieuwe techniek uit geknipt zwart papier en stukjes stof.  

Prijs:

  • € 14.95
Leefijd: 
7-9
Leeftijdsgroep: 

Releasedatum 16/09/2013

41 pagina's

ISBN 978-90-5838-906-0

NUR 287