Zoek op leeftijd

Zoek op boekenbeest

De zeepridder

Kristien in 't Ven
Mattias De Leeuw
Uitgeverij Lannoo
Dit boek was genomineerd voor de Boekenpauw!
Toevoegen aan iWish
Email Print

Samenvatting

Hilarisch ridderverhaal voor beginnende lezers Ridders stinken. Ze wassen zich niet. Of maar één keer per jaar. De zeepridder wel. Hij is dol op wassen. Vechten kan hij ook goed. Hij is dapper én proper. De zeepridder Roger De Sein Tro Pee en zijn maatje Fons gaan op pad om een draak te verslaan. In ruil krijgt hij van Koning Felix de Eerste de Beste de hand van zijn dochter. Dat hoopt hij toch... Maar er is een kaper op de kust: graaf Grijs, die de wereld onveilig maakt op zijn paard Macho. Wie is het sterkst en wie het slimst? En wie verovert het hart van de prinses?

Kristien In-'t-Ven

Biografie

Kristien In-'t-Ven (1969) studeerde sociologie en filosofie. Ze werkt als freelance journaliste voor verschillende media en schrijft boeken voor kleine en grote kinderen (waartoe ze ook zichzelf rekent).

Kristien heeft haar eigen webstek op www.kristienintven.be

Mattias De Leeuw

Biografie

Mattias De Leeuw studeerde illustratieve vormgeving aan Sint Lucas Antwerpen (afstudeerjaar 2011). Hij illustreert voor tijdschriften (o.a. Knack Weekend, Nest en Blikopener) en won in 2010 de Picturale van Ronse voor jong talent. Zijn debuut, het woordenloze prentenboek De steltenloper, kreeg veel lof. Mattias is behalve een illustrator ook een echte verhalenverteller.

Prijs:

  • € 12.99
Leefijd: 
6+
Leeftijdsgroep: 

Releasedatum 15/05/2012

121 pagina's

ISBN 978-94-0140-168-5

NUR 282