Zoek op leeftijd

Zoek op boekenbeest

Veldslag om een hart

Michael De Cock
Gerda Dendooven
WPG Uitgevers Belgie NV
Toevoegen aan iWish
Email Print

Quote

'De Cock slaagt erin om eeuwenoude mythes in een bevattelijke, erg soepele taal te gieten, vol rake beelden en vlotte dialogen.' - De Morgen

Samenvatting

Ben je ooit zo verliefd geweest dat de grond onder je voeten daverde? Zo verliefd, dat het even duurde voor je begreep, dat het niet de grond was die daverde, maar dat jij het zelf was die op je benen trilde? Als je dat ooit meemaakte, dan kan je geloven wat mij overkwam.

Helena is getrouwd met Menelaos. Op een dag krijgen ze bezoek van Paris, zoon van koning Priamos uit Troje. Helena wordt verliefd op Paris. Nooit eerder voelde ze de liefde zo branden in haar borst. Ze verlaat man en kind en kiest voor de nieuwe liefde. Samen vertrekken ze, als twee dieven in de nacht, op de vleugels van de liefde. Maar Menelaos wil wraak. Met meer dan duizend schepen trekt hij naar Troje. Op zoek naar Helena. Op zoek naar wraak.

Het verhaal van Helena van Troje inspireerde door de eeuwen heen al tal van auteurs. Nu is het de beurt aan bekroond auteur Michael De Cock die het verhaal bewerkte voor een hedendaags en jeugdig publiek. Het is een verhaal over liefde en verraad, over de eerste vechtscheiding uit de geschiedenis. Passioneel, intens en intrigerend. Net zoals bij de vorige Kleine Klassiekers zorgde Gerda Dendooven voor de illustraties. De Cock en Dendooven herwerkten voor deze reeks eerder al de Griekse Odyssee in 'De Lange weg naar huis', het verhaal van de Minotaurus in 'Vliegen tot de hemel' en de Metamorfosen in'Diep in het woud'.


Cover als brondocument gebruikt.

Michael De Cock en Gerda Dendooven werken opnieuw samen. Na bewerkingen van de Odysseus (De lange weg naar huis), verhalen over de Minotaurus (Vliegen tot de hemel) en de Metamorfosen (Diep in het woud), bewerken ze nu het liefdesverhaal van Helena en Paris van Troje voor een jong publiek. Ook dit boek wordt voorzien van een gratis cd met hoorspel en soundtrack bij de tekst. 

Michael De Cock

Biografie

Michael De Cock (Mortsel, 25 december 1972) is een Vlaamse acteur. Daarnaast is hij actief als schrijver, vertaler en regisseur. Hij werd bekend met zijn rol als Kristof Verbist in Thuis. Hij speelde ook nog gastrollen in onder andere Flikken (Olivier Cools & Jan, de echtgenoot van Emma Boon), Sedes & Belli, LouisLouise, Spoed en Witse. Sinds 2006 is Michaël De Cock directeur van theatergezelschap 't Arsenaal in Mechelen.

Bron: Wikipedia

Gerda Dendooven

Biografie

Gerda Dendooven kan, in binnen- en buitenland, op veel lof rekenen. Ze won heel wat prijzen, onder meer al tweemaal een Boekenpauw en de Cultuurprijs 2004 voor Mijn mama. Ze is ook de eerste Kinderconsul.

Lees een fragment

Prijs:

  • € 22.50
Leefijd: 
9+
Leeftijdsgroep: 

Releasedatum 21/04/2014

120 pagina's

ISBN 978-90-5908-522-0

NUR 283