Zoek op leeftijd

Zoek op boekenbeest

Ik denk

Toon Tellegen
Ingrid Godon
Uitgeverij Lannoo
Toevoegen aan iWish
Email Print

Samenvatting

Een nieuwe parel van Tellegen en Godon;;;'‘Ik denk’ is een buitengewoon broos kijkboek dat in combinatie met de poëtische en filosofische woorden van Tellegen een stroom aan associaties teweegbrengt, ontroert, verrast en uitnodigt om te herlezen, telkens weer te herbeleven.' - Vakjury Boekenpauw 2015 ik denk dat jij van mij houdt. Ik denk dat jij niet van mij houdt. Ik denk dat jij van mij houdt... Er ontbreekt één knoop aan mijn jas. Wanneer heb ik die verloren, en waar, en waarom heb ik daar niets van gemerkt? Er zijn weinig dingen van levensbelang. Die knoop is er een van.

Toon Tellegen

Biografie

Tellegen studeerde geneeskunde in Utrecht en vestigde zich na een verblijf van drie jaar in Kenia als huisarts in Amsterdam. Na al een aantal jaren gedichten voor volwassenen te hebben geschreven, begon hij verhalen voor zijn kinderen te schrijven. In 1984 verscheen zijn eerste kinderboek, Er ging geen dag voorbij: negenenveertig verhalen over de eekhoorn en de andere dieren. In de verhalen van Tellegen spelen dieren als de mier en de eekhoorn vaak de hoofdrol. De verhalen zijn vaak filosofisch van aard. Enkele boeken zijn met prijzen bekroond.

Toon Tellegen schrijft nog steeds en met grote regelmaat gedichten.

Speciaal voor actrice Ria Eimers schreef Toon Tellegen het toneelstuk Leven met een Onbekende - toneelstuk voor Ria Eimers en niemand anders -. In januari 2008 ging dit toneelstuk in première in het O.T. Theater in Rotterdam.

Bron: Wikipedia

Ingrid Godon

www.ingridgodon.be

Biografie

Ingrid Godon geniet internationale faam als illustratrice. Haar boeken verschenen al in verschillende talen en ze mocht ook al heel wat prijzen in ontvangst nemen, waaronder een Boekenpauw.

Prijs:

  • € 29.99
Leefijd: 
6+
Leeftijdsgroep: 

Releasedatum 03/06/2014

90 pagina's

ISBN 978-94-0141-532-3

NUR 274