Zoek op leeftijd

Zoek op boekenbeest

Vasco het voetbalvarkentje

Edward van de Vendel
Alain Verster
Uitgeverij De Eenhoorn
Toevoegen aan iWish
Email Print

Samenvatting

Matteo is jarig en krijgt twee geweldige cadeaus: een voetbal en een varkentje. Dat varkentje is Vasco. Matteo en Vasco doen alles samen: eten, snurken, televisie kijken,... Matteo's lievelingsspel is voetballen. Daar weet Vasco weinig vanaf. Maar dat is helemaal niet erg: Matteo gaat gewoon op zoek naar sterke voetbaltegenstanders. En Vasco gaat mee. Want dat doe je als je iemands voetbalvarkentje bent!

Grappig verhaal over de vriendschap tussen een jongen en zijn huisdier. De liefde van de auteur en illustrator voor voetbal is duidelijk merkbaar. Kleurrijke en gedetailleerde illustraties in een delicate retrostijl.

Edward van de Vendel

Biografie

Edward van de Vendel (Leerdam, 1 augustus 1964) is een Nederlands schrijver van kinder- en jeugdboeken. Edward van de Vendel groeide op in Beesd, een dorpje in de Betuwe. Van de Vendel ging naar school in Culemborg. Daar was hij lid van het schoolcabaret en schreef hij liedjes. Vervolgens ging hij studeren aan de Pedagogische Academie en richtte hij samen met anderen een eigen school op in Heemstede.

Als kind was Van de Vendel geen fervent lezer. Toen hij wat ouder werd, ging hij echter steeds meer lezen. Vooral de boeken van Guus Kuijer, Paul Biegel, Wim Hofman, Els Pelgrom en de jeugdromans van Imme Dros vond hij aantrekkelijk. Zelf is hij van mening dat invloeden van Kuijer, Biegel en Hofman qua stijl in zijn werk terug te vinden zijn.

Hij droomde ervan voetballer of zanger te zijn, maar dit was niet voor hem weggelegd. Toen ging hij, net als zijn vader en moeder, in het onderwijs werken. Hij gaf les in Wijchen, Heemstede, Bloemendaal en Zuidlaren. 

Bron: Wikipedia. 

Alain Verster

Biografie

Alain Verster (°1984, Brasschaat) studeerde Grafisch ontwerp - Illustratie aan de KASK in Gent. Zijn afstudeerproject, De duif die niet kon duiken (2011, De Eenhoorn) met tekst van Edward van de Vendel, werd bekroond met de prijs Best Vormgegeven Boek 2012 en verscheen al in Duitsland, Italië, Denemarken, Taiwan en China. Sinsdien illustreerde hij nog drie andere prentenboeken, namelijk Warres vleugels (2012, De Eenhoorn), Zijdeman (2013, Lannoo) en Vasco, het voetbalvarkentje (2013, De Eenhoorn). Zelf omschrijft hij zijn illustratietechniek als nostalgisch, waarbij hij oude foto’s met crêpe tape en potlood bewerkt en ze combineert met vlakken acryl en olieverf. Naast het illustreren van kinderboeken, werkt hij ook in Kidslab, een lifestyle-store voor kinderen.

Prijs:

  • € 12.95
Leefijd: 
4+
Leeftijdsgroep: 

Releasedatum 16/09/2013

32 pagina's

ISBN 978-90-5838-856-8

NUR 273