Wie wint de boekenleeuw?

het beste kinder- of jeugdboek

Wie wint de boekenpauw?

het mooist geïllustreerde kinder- of jeugdboek

En de winnaars zijn...

Michael de Cock wint de Boekenleeuw 2015 met 'Veldslag om een hart' en Ingrid Godon de Boekenpauw 2015 met 'Ik denk'. Gefeliciteerd! Wil je meer weten over deze boeken? Klik dan op de logo's hierboven.

De Boekenleeuw is de prijs voor het best geschreven kinder- en jeugdboek van het jaar. De vakjury o.l.v. Christel Van Dyck bestaat uit Sofie Van der Ven, Jaap Friso, Katrien Steyaert, Ruth Vande Populiere,en Annelies De Waele.

De Boekenpauw is de prijs voor het mooist getekende kinder- en jeugdboek. De vakjury, eveneens o.l.v. Christel Van Dyck bestaat uit Viki Van Iseghem, Elke Duytschaever, Patrick Jordens, Tine Kuypers en Ann Geerinck.

Het juryverslag van de Boekenleeuw vind je hier, dat van de Boekenpauw kan je er hier op nalezen.

De winnaars

Boekenpauw
Toon Tellegen
Ingrid Godon
Uitgeverij Lannoo
Toevoegen aan iWish
Email Print

Samenvatting

Een nieuwe parel van Tellegen en Godon;;;'‘Ik denk’ is een buitengewoon broos kijkboek dat in combinatie met de poëtische en filosofische woorden van Tellegen een stroom aan associaties teweegbrengt, ontroert, verrast en uitnodigt om te herlezen, telkens weer te herbeleven.' - Vakjury Boekenpauw 2015 ik denk dat jij van mij houdt. Ik denk dat jij niet van mij houdt. Ik denk dat jij van mij houdt... Er ontbreekt één knoop aan mijn jas. Wanneer heb ik die verloren, en waar, en waarom heb ik daar niets van gemerkt? Er zijn weinig dingen van levensbelang. Die knoop is er een van.

Toon Tellegen

Biografie

Tellegen studeerde geneeskunde in Utrecht en vestigde zich na een verblijf van drie jaar in Kenia als huisarts in Amsterdam. Na al een aantal jaren gedichten voor volwassenen te hebben geschreven, begon hij verhalen voor zijn kinderen te schrijven. In 1984 verscheen zijn eerste kinderboek, Er ging geen dag voorbij: negenenveertig verhalen over de eekhoorn en de andere dieren. In de verhalen van Tellegen spelen dieren als de mier en de eekhoorn vaak de hoofdrol. De verhalen zijn vaak filosofisch van aard. Enkele boeken zijn met prijzen bekroond.

Toon Tellegen schrijft nog steeds en met grote regelmaat gedichten.

Speciaal voor actrice Ria Eimers schreef Toon Tellegen het toneelstuk Leven met een Onbekende - toneelstuk voor Ria Eimers en niemand anders -. In januari 2008 ging dit toneelstuk in première in het O.T. Theater in Rotterdam.

Bron: Wikipedia

Ingrid Godon

www.ingridgodon.be

Biografie

Ingrid Godon geniet internationale faam als illustratrice. Haar boeken verschenen al in verschillende talen en ze mocht ook al heel wat prijzen in ontvangst nemen, waaronder een Boekenpauw.

Prijs:

  • € 29.99
Leefijd: 
6+

Releasedatum 03/06/2014

90 pagina's

ISBN 978-94-0141-532-3

NUR 274

Boekenleeuw
Michael De Cock
Gerda Dendooven
Davidsfonds
Toevoegen aan iWish
Email Print

Nieuwe titel in succesvolle reeks 'Kleine Klassiekers' van Michael De Cock en Gerda Dendooven 

Quote

'De Cock slaagt erin om eeuwenoude mythes in een bevattelijke, erg soepele taal te gieten, vol rake beelden en vlotte dialogen.' - De Morgen

Samenvatting

Ben je ooit zo verliefd geweest dat de grond onder je voeten daverde? Zo verliefd, dat het even duurde voor je begreep, dat het niet de grond was die daverde, maar dat jij het zelf was die op je benen trilde? Als je dat ooit meemaakte, dan kan je geloven wat mij overkwam.

Helena is getrouwd met Menelaos. Op een dag krijgen ze bezoek van Paris, zoon van koning Priamos uit Troje. Helena wordt verliefd op Paris. Nooit eerder voelde ze de liefde zo branden in haar borst. Ze verlaat man en kind en kiest voor de nieuwe liefde. Samen vertrekken ze, als twee dieven in de nacht, op de vleugels van de liefde. Maar Menelaos wil wraak. Met meer dan duizend schepen trekt hij naar Troje. Op zoek naar Helena. Op zoek naar wraak.

Het verhaal van Helena van Troje inspireerde door de eeuwen heen al tal van auteurs. Nu is het de beurt aan bekroond auteur Michael De Cock die het verhaal bewerkte voor een hedendaags en jeugdig publiek. Het is een verhaal over liefde en verraad, over de eerste vechtscheiding uit de geschiedenis. Passioneel, intens en intrigerend. Net zoals bij de vorige Kleine Klassiekers zorgde Gerda Dendooven voor de illustraties. De Cock en Dendooven herwerkten voor deze reeks eerder al de Griekse Odyssee in 'De Lange weg naar huis', het verhaal van de Minotaurus in 'Vliegen tot de hemel' en de Metamorfosen in'Diep in het woud'.


Cover als brondocument gebruikt.

Michael De Cock en Gerda Dendooven werken opnieuw samen. Na bewerkingen van de Odysseus (De lange weg naar huis), verhalen over de Minotaurus (Vliegen tot de hemel) en de Metamorfosen (Diep in het woud), bewerken ze nu het liefdesverhaal van Helena en Paris van Troje voor een jong publiek. Ook dit boek wordt voorzien van een gratis cd met hoorspel en soundtrack bij de tekst. 

Michael De Cock

Biografie

Michael De Cock (Mortsel, 25 december 1972) is een Vlaamse acteur. Daarnaast is hij actief als schrijver, vertaler en regisseur. Hij werd bekend met zijn rol als Kristof Verbist in Thuis. Hij speelde ook nog gastrollen in onder andere Flikken (Olivier Cools & Jan, de echtgenoot van Emma Boon), Sedes & Belli, LouisLouise, Spoed en Witse. Sinds 2006 is Michaël De Cock directeur van theatergezelschap 't Arsenaal in Mechelen.

Bron: Wikipedia

Gerda Dendooven

Biografie

Gerda Dendooven kan, in binnen- en buitenland, op veel lof rekenen. Ze won heel wat prijzen, onder meer al tweemaal een Boekenpauw en de Cultuurprijs 2004 voor Mijn mama. Ze is ook de eerste Kinderconsul.

Prijs:

  • € 22.50
Leefijd: 
9+

Releasedatum 21/04/2014

120 pagina's

ISBN 978-90-5908-522-0

NUR 283

Boekenleeuw en Boekenpauw 2015

Boekenpauw
Boekenleeuw
Boekenleeuw
Boekenleeuw
Boekenpauw
Boekenpauw
Boekenleeuw
Boekenpauw